Projecten

Onze projecten maken het verschil

Van de zorgsector tot aan het sociaal domein bestaan talrijke initiatieven die werken aan de preventie van mentale klachten. Ons preventieplatform verbindt deze projecten, vergroot hun impact en zorgt ervoor dat we van elkaar kunnen leren. Bekijk hier welke projecten we vanuit Mentaal Gezond Groningen ondersteunen en hoe jij kunt bijdragen aan een mentaal weerbaarder Groningen.

KOPPeling-Logo-Zwart

KoPPeling

Kinderen van ouders met psychische problemen (KOPP) nemen thuis vaak de zorg over van ouders. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat 66% deze KOPP-kinderen later zelf ook…

STORM-aanpak

STORM biedt een regionale ketenaanpak om jongeren met een verhoogd risico op depressie vroegtijdig op te sporen en laagdrempelig te begeleiden en indien nodig te behandelen.

Move aHead

Veel studenten met psychische problemen ervaren ook cognitieve problemen, zoals problemen met plannen, taakinitiatie (uitstelgedrag), organiseren en concentreren.

KOPPeling-Logo-Zwart

InBegrepen

InBegrepen is een verzamelplaats en vindplaats voor professionele ervaringsdeskundigen en streven ernaar om de stem van eindgebruikers te integreren in de ontwikkeling van beleid en zorg.

Deel je project met ons!

Staat binnenkort jouw interventie hier straks ook tussen?
We horen graag aan welke initiatieven jij werkt!