Wist je dat in Nederland gemiddeld 5 personen per dag overlijden aan zelfdoding? Ook in onze provincie zijn de cijfers al jaren alamerend hoog. Op 10 september was het World Suicide Prevention Day en daarom vragen we extra aandacht voor dit probleem. Vanuit Mentaal Gezond Groningen zetten we ons in voor een mentaal weerbaarder Groningen. In dat kader delen we nieuws: dit schooljaar zijn we gestart met de STORM-aanpak op maar liefst vijf scholen in de provincie.

STORM gestart in Groningen
GGD Groningen, Accare en Jonx (Lentis) zijn, onder de vlag van Mentaal Gezond Groningen, op vijf scholen begonnen met de implementatie van de STORM-aanpak. STORM is een evidence-based programma waarbij we ons middels een regionale ketenaanpak inzetten om somberheidsklachten bij scholieren in het voortgezet onderwijs en studenten van het middelbaar beroepsonderwijs op tijd te signaleren en aan te pakken. Met het delen van kennis en expertise slaan we de handen ineen en bereiken we met elkaar dat jongeren altijd en overal de hulp krijgen die ze op dat moment nodig hebben. Dit schooljaar zijn we gestart met de samenwerking op een aantal scholen in de provincie Groningen:

  • De Lindenborg, Leek
  • Ubbo Emmius Stationslaan, Stadskanaal
  • Praedinius Gymnasium, Groningen
  • Noorderpoort, locaties Winschoten en Verlengde Visserstraat Groningen
  • Alfa -college Sport & Bewegen, Groningen

Koninklijk bezoek bij STORM
Dat we ons hiervoor inzetten is in Groningen niet onopgemerkt gebleven. Afgelopen dinsdag 5 september zijn we namelijk met koningin Máxima in gesprek gegaan over onze STORM-aanpak. Koningin Máxima bezocht o.a. Mentaal Gezond Groningen tijdens een werkbezoek van MIND Us aan onze provincie.

Foto: ROBIN UTRECHT – MIND Us

Ben je geïnteresseerd in de STORM-aanpak? Of wil je met STORM aan de slag bij jou op school? Neem dan contact op met projectleider Linda Adema via mentaalgezondgroningen@umcg.nl