Vaak zeggen we “goed” als iemand vraagt hoe het met ons gaat. Maar hoe eerlijk zijn we dan eigenlijk? Onderzoek laat zien dat steeds meer jongeren mentale klachten ervaren. Ook onder de inwoners van Groningen groeit dit aantal. Vanuit Mentaal Gezond Groningen zetten we ons in voor de preventie van mentale klachten, met juist nu de focus op jongeren. We vinden het daarom belangrijk om met deze jongeren in gesprek te gaan en te blijven. In de onderstaande video’s, gemaakt in samenwerking met Spot TV en Inbegrepen, delen jongeren hun verhalen over mentale gezondheid en vertellen ze wat zij nodig hebben om mentaal gezond te blijven. Deze video’s hebben we ook vertoond op onze netwerkbijeenkomst op 23 mei, wil je hier meer over weten? Bekijk dan hier onze post over het event. 

Jongeren op straat vertellen over mentale gezondheid

Hoe gaat het nu écht met je? Hoe vaak stel je deze vraag zelf aan je vrienden, collega’s of een familielid? In deze eerste video gaat Spot TV in gesprek met jongeren in de stad over mentale gezondheid aan de hand van straatinterviews. We vinden het namelijk belangrijk om ons niet alleen in te zetten voor de preventie van mentale klachten, maar dit ook van jongeren zelf te horen. Nieuwsgierig? Bekijk de video hieronder.

Ervaringsdeskundigen delen hun verhaal

In deze tweede video komen twee ervaringsdeskundigen aan het woord. Hierin spreken ze openhartig over hun ervaringen met mentale gezondheidsproblemen. Ze vertellen hoe ze veerkracht hebben opgebouwd en welke obstakels ze hebben overwonnen. Daarnaast delen ze hun inzichten over wat hen geholpen zou hebben tijdens hun herstelproces. Zij benadrukken hierin ook het belang van preventie en geven aan wat voor hen belangrijk zou zijn geweest in een vroegtijdig stadium. Hun adviezen en ervaringen zijn een motivatie voor iedereen die met soortgelijke problemen worstelt.

We zetten ons in om kennis en ervaringen te delen die bijdragen aan een mentaal gezond Groningen. Met deze video’s geven we jongeren een stem en een gezicht. Laten we samen leren van de ervaringen van anderen en ontdekken hoe we deze inzichten kunnen inzetten om beter om te gaan met uitdagingen.