Herken je dit 2,5 meter hoge en 4 meter lange beeld van een ingedoken jongen? Het kunstwerk Stille Strijd van kunstenaar Saskia Stolz reist door Nederland en komt van 15 tot en met 29 januari naar Groningen. We nodigen je van harte uit om het te bezoeken

Vanaf maandag 15 januari staat het Stille Strijd kunstwerk twee weken op het A-kerkhof. Met dit beeld wil kunstenaar Saskia Stolz aandacht vragen voor een groot aantal jongeren dat rondloopt met depressieve gevoelens of zelfdoding. Veel jongeren durven hier niet over te praten, terwijl juist praten en het delen van gedachten je kunnen helpen. En dat terwijl het erg belangrijk is, want zelfdoding is de belangrijkste doodoorzaak is bij jongeren onder de 30 jaar.

 

Onthulling van het kunstwerk op 15 januari

Op 15 januari wordt het kunstwerk om 15:30 geopend door Wethouder Manouska Molema. Daarnaast vinden er 15 tot en met 29 januari meerdere activiteiten plaats rondom dit onderwerp. Deze activiteiten organiseren wij in samenwerking met het Meerjarenprogramma voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, Gemeente Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Noorderpoort, Het Alfa-college Jimmy’s 050, Usva, 113 zelfmoordpreventie en Menzis.

 

Activiteiten rondom het kunstwerk Stille Strijd

De komende twee weken vinden er in Groningen verschillende activiteiten plaats vanwege de komst van het beeld. Bekijk het programma hieronder. Wil je deelnemen aan de gatekeeperstraining van STORM-aanpak? Dat kan: Geef je hier op!

Denk je aan zelfdoding? Neem dan 24/7 gratis en anoniem contact op met 0800-0113 of chat op 113.nl


Programma Stille Strijd Groningen

Foto is van ©Bastiaan van Musscher