Partnerschap Mentaal Gezond Groningen en InBegrepen

Mentaal Gezond Groningen is verheugd om InBegrepen, collectief voor ervaringskennis, te introduceren als onze nieuwe samenwerkingspartner. Als verzamelplaats en vindplaats voor professionele ervaringsdeskundigen, streeft InBegrepen ernaar de stem van eindgebruikers te integreren in de ontwikkeling van beleid en zorg. De bijdrage van InBegrepen en hun ervaringsdeskundigen aan individuele en maatschappelijke ontwikkelingen zijn essentieel, zoals blijkt uit hun betrokkenheid bij projecten binnen en buiten Groningen. 

“Vrijwel iedere ervaringsdeskundige heeft te maken gehad met ontwrichting. Ontwrichting op het gebied van verslaving of psychische of somatische aandoeningen. Ontwrichting die in veel gevallen voorkomen had kunnen worden, indien op het juiste moment de juiste handreiking was geboden. Het zoeken, vinden en aanbieden van de juiste handreiking is een van onze speerpunten.” 

Wat is InBegrepen?

InBegrepen beschikt over een divers team van meer dan 40 ervaringsdeskundigen, elk gespecialiseerd in unieke domeinen zoals GGZ-wachtlijsten, mantelzorg en onbegrepen gedrag. Binnen slechts twee jaar heeft dit collectief bijgedragen aan meer dan 70 projecten, zowel lokaal als landelijk. Hoewel hun focus voornamelijk ligt op de noordelijke drie provincies, hebben ze ook een toevoeging op nationaal niveau. In Groningen speelt InBegrepen een actieve rol in de Regionale Taskforce Wachttijden en de Kenniswerkplaats Onbegrepen Gedrag, en heeft significant bijgedragen aan het Regioplan Mentale Gezondheid Groningen.  

InBegrepen heeft onlangs een ZonMw-gefinancierd project gelanceerd, gericht op het opzetten van initiatieven door en voor mensen op de wachtlijst in de geestelijke gezondheidszorg. Daarnaast wordt gewerkt aan een vernieuwend project voor jongeren, gericht op het bieden van ondersteuning en resources specifiek aangepast aan hun behoeften. 

We zijn trots dat we, door onze samenwerking met InBegrepen, praktische- wetenschappelijke en ervaringskennis met elkaar kunnen verbinden. Deze samenwerking versterkt onze missie om de mentale gezondheidszorg te verbeteren. Bezoek InBegrepen voor meer details over hun activiteiten of neem contact op via info@inbegrepen.nl. 

Interesse in een samenwerking of wilt u meer weten over onze projecten? Neem contact met ons op.