Speciale Vertoning “Puinhoop”: Een Intiem Kijkje in het Leven van Jonge Mantelzorgers

In het kader van de Week van de Jonge Mantelzorger presenteert Mentaal Gezond Groningen, in samenwerking met Marvelous Mind, de ontroerende documentaire “Puinhoop”. Deze speciale filmavond vindt plaats op maandag 3 juni 2024 in het Forum Groningen. Een unieke film over jonge mantelzorgers te bekijken in Groningen.

Over de Film

Een  echte jonge mantelzorgers film in Groningen: “Puinhoop” vertelt het aangrijpende verhaal van filmmaker Allard, die na twintig jaar afstand te hebben genomen van zijn moeder met borderline, weer in haar leven wordt getrokken wanneer haar situatie onhoudbaar wordt. De film verkent de impact van psychische problematiek binnen het gezin en de uitdagingen van het jonge mantelzorgerschap.

KOPP-Kinderen in Nederland

Met 900.000 KOPP-kinderen in Nederland – dat is één op de vier kinderen tot 18 jaar – schijnt “Puinhoop” een licht op de vaak verborgen levens van kinderen die opgroeien in de schaduw van psychische problematiek. Deze kinderen hebben een verhoogde kans op het ontwikkelen van eigen psychische problemen later in het leven.

Expert Inzicht

Voorafgaand aan de vertoning zal Frederike Jörg, universitair hoofddocent bij het UMCG en programmadirecteur van Mentaal Gezond Groningen, een inleiding verzorgen. Jörg zal ingaan op de levensrealiteit van KOPP-kinderen en de cruciale rol die de omgeving speelt in het bieden van steun. Haar onderzoek, KOPPeling, streeft naar het versterken van deze ondersteuningsnetwerken.

Praktische Informatie

  • Datum/Tijd: 3 juni 2024, 19:00 – 21:00 uur
  • Locatie: Forum Groningen, Nieuwe Markt 1, Camera 2
  • Tickets: €12,00, met korting voor scholieren en studenten. Reserveer via forum.nl.

Deze avond belooft niet alleen een filmervaring maar ook een diepgaande blik op een thema dat ons allen aangaat. We nodigen iedereen uit om samen met ons deze belangrijke discussie aan te gaan.

Deze bijzondere filmavond belooft een diepgaande dialoog te openen over de realiteiten waarmee jonge mantelzorgers en KOPP-kinderen geconfronteerd worden. Het is een kans om te leren, te ondersteunen, en actief bij te dragen aan het vergroten van het bewustzijn rond deze belangrijke thema’s.

Voor meer informatie over onze initiatieven, bezoek de website van het project KOPPeling.

Samen maken we het verschil voor jonge mantelzorgers en KOPP-kinderen in onze gemeenschap.