Vandaag is het de dag van de Mentale Gezondheid. Sinds 1992 wordt er jaarlijks op 10 oktober wereldwijd aandacht besteed aan psychische gezondheid. Ook in Nederland grijpen we deze gelegenheid aan voor voorlichting en gesprekken, maar ook door het vertonen van interessante documentaires.

De film ‘Als de nacht maar niet valt’
Daarom wordt er vandaag in het Forum Groningen de documentaire ‘Als de nacht maar niet valt’ vertoond. Deze inspirerende film werpt een licht op de groeiende rol van preventie in de geestelijke gezondheidszorg en roept tegelijkertijd belangrijke vragen op. Want, worden we inderdaad gelukkiger als we helemaal geen tegenslag, onzekerheid en imperfectie ervaren?

‘Als de nacht maar niet valt’ belicht drie verschillende stadia van preventie vanuit Nederland, Noorwegen en de Verenigde Staten (Florida). Van ‘vroege interventies’ bij basisschoolkinderen om angst op latere leeftijd te voorkomen tot aan iemand die een nieuwe psychose probeert te voorkomen.

Mentaal Gezond Groningen aanwezig
Om 19:00 zal Robert Schoevers, hoogleraar en hoofd psychiatrie bij het UMCG en mede-initiatiefnemer van Mentaal Gezond Groningen, de avond inleiden. Wil je vanavond ook aanwezig zijn? Dat kan! Bestel je kaartje via de website van Forum Groningen. Wie weet zien we je vanavond op de dag van de Mentale Gezondheid!

De film ‘Als de nacht valt’ is onderdeel van Marvelous Mind, een initiatief van UMCG en RUG. De films zijn bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de werking van ons brein. De films vertellen allemaal verhalen over specifieke aspecten van de menselijke geest.